søndag 4. august 2013

Islamsk råd i prideparaden?

Det høres usannsynlig ut. Ikke sant?

Islamsk råd Norge er ikke kjent for et liberalt syn på homofili. Det var heller ikke jøder og kristne før i tiden, og det finnes fortsatt mange retninger som er negative til kjønnsvariasjoner og homofilt samliv. Men verden går videre.

Hvis man tror at en allmektig og barmhjertig Gud har skapt naturen og menneskene, blir det i lengden vanskelig å ekskludere noen mennesker fra Guds store menighet. Muslimer insisterer i dag at homofili er et forkastelig moralsk valg. Det er feil, helt feil! For det første er det ikke umoralsk å være homofil eller leve i et homofilt parforhold. For det andre er det ikke et valg. Vi er født slik, ifølge troende, skapt slik. Har Gud skapt noen annerledes og gitt andre fullmakt til å ekskludere, torturere og henrette dem? I så fall er det rart om denne Guden får noen tilhengere overhodet. Hvilken Gud setter i gang et slikt stygt scenario?
Jeg oppfordrer Islamsk råd, og de troende i alle menigheter i Norge til å bruke en time på å reflektere rundt dette. Jeg ber ikke om mer enn en time. Sjekk grunnene til at mange rabbinere, prester, politikere og vanlige mennesker har endret syn på homofili de siste tiårene. Tenk over den enorme variasjonen i naturen, og hvor trangsynt det er å nekte for at det i menneskeheten finnes store variasjoner. Man aksepterer det når det gjelder hudfarge, hårtype, høyde, kroppsform. Men man melder seg ut av den rasjonelle, logiske tankerekken når det kommer til kjønn og seksuell legning. Hvorfor er bare kjønn helt hundreprosent etter det dualistiske skjemaet i den mangfoldige naturen?!

Jeg prøver ikke å vinne en debatt. Jeg ber om ærlig refleksjon. Islam er hva muslimer gjør det til. Jeg ønsker ikke at mine foreldres religion skal bli hermetisert. Hvis man åpner øynene og hjertet, har man intet å frykte. Djevelen/ det onde finnes ikke i søken etter sannhet. Han trives best i de lukkede rommene, de stengte menighetene, der alle spørsmål fikk sitt endelige svar for 1000 år siden. Det onde vokser i et hjerte som ikke tør å utforske, som ikke tør å møte tvilen.

Frykt ikke, muslim! Tenk, kjenn og ta ansvar for din islam

Fred være med deg!

Vennlig hilsen
Sara Mats, en transperson


En kvinnelig prest med regnbueflagget i Stockholms prideparade i går
Hun gikk sammen med kollegaer i den svenske kirken. Det var totalt 50 000 deltakere, og 600 000 tilsukere.

 
 


Jøder har også moderert sitt syn på homofili. De gikk i paraden med kalotter på.

 


En homofil transperson er et normalt menneske. Ikke farlig. Ikke umoralsk. Ikke ond. Bare et menneske. Møt oss! Se oss! Vi vil være en del av fellesskapet.