fredag 25. oktober 2013

Feige, feige, svake, egoistiske, selvgode Norge!

Dine eksperter med Høyre-utenriksminister, Børge Brende, på toppen, har funnet ut at Norge har kapasitet, økonomiske ressurser og mulighet til å håndtere og destruere kjemiske våpen fra Syria.
Ekspertene hevder at det er tidsfristene som er årsaken for å nekte å ta imot den upopulære forsendelsen. De vil sende lasset med den djevelske miksturen videre til langt mindre privilegerte land. Hvem som skal påta seg ansvaret, det bryr ikke ekspertene og politikerne seg om nå.

Noen andre.
På et annet kontinent.
Med andre værforhold.
Hva som helst.... bare det gjør at den tunge lasten med kjemikalier finner et annet havn enn et Norge som er opptatt med sin egen rikdom og luksusproblemer og Skappelgenseren og Skavlan og skravling i en verden i total krise.

Husker vi de små barna som fikk kaldt vann helt over ansiktet og kroppen ii et desperat forsøk på å lindre smerten deres og hjelpe dem på vei mot en sikker død? Husker vi likene som var pakket i hvit plast? Anonyme. Livløse. Forstår vi egentlig noe av det som skjer der ute, vi, fete, dumme, bortskjemte nordmenn i verndens trygge utkant?

Dette må være hykleriets  mest tragiske manifestasjon. Landet som forvalter Nobels fredspris til nedrustning, nekter å delta i ødeleggelsen av kjemiske våpen samme år som Nobelkomiteen gir prisen til OPCW, organisasjonen som jobber for å realisere FNs konvensjon mot kjemiske våpen.

I kveld må jeg si det høyt:
Jeg forakter rikdommen som har gjort deg Norge til et kvalmende, fjernt land. Du er det selvopptatte landet!